Blogg listad p Bloggtoppen.se
fbinstagrampinteresttwitterlinkedinspotify
  • Hem

IMG nywebb

Söndag 29 januari 2017

Inte en dag för sent.


Våren 2011 gjorde jag mina första stapplande steg här på bloggen. Jag hade en idé om vad jag ville göra, hur det skulle vara – och hur det skulle kunna bli.

Jag ville göra plats för mina berättelser, resor, mat och upplevelser. Inga köpta inlägg, ingen sponsring eller någon annan form av kommersiella samarbeten. Jag har blivit smått idiotförklarad av många längs vägen. Att jag måste ta betalt för det jag gör, att jag måste tjäna pengar på det här och inte bara göra det 'gratis'. Och, det är kanske sant – men i min värld har de sakerna inte gått ihop. Jag vill skriva om saker jag tycker om, och jag vill skriva om det på mitt sätt – för att jag själv tycker det. Inte för att jag får betalt för att göra det. Men, skulle inte de sakerna kunna hänga ihop? Jodå, det gör det såklart alldeles säkert. Men inte för mig.

Skulle det däremot visa sig att bloggen kunde generera uppdrag in till mitt företag, så skulle såklart ingen bli gladare än jag. Har det funkat då? Ja, i det lilla – men inte i det stora. Men det beror nog mest bara på mig själv. Jag är himla dålig på att sälja in mig och har svårt att tycka att det jag är och kan är tillräckligt bra (och jo, jag jobbar på det...). Och nu tror jag faktiskt att någonting börjar hända. För nu finns det en en idé, en fantastisk idé! Och jag tog modet till mig och frågade två av mina stora idoler om de vill vara med. Och det vill dom. Så, nu kör vi. 

Som ett litet första steg är nu bloggen justerad en smula. Och det var väl på tiden kan man tycka. Sex år med samma design är väl nästan snudd på rekord i den här världen?! Nu har kanske inte själva designen ändras så mycket (de tradiga bildramarna har fått hänga kvar, insåg att jag inte fick ihop det på något bra sätt att ta bort dem), men jag har valt att lyfta in texterna en smula mer. Den stora justeringen är nu också hur underrubrikerna visas – förhoppningsvis blir det mer överskådligt så här. Bilderna har blivit lite större, texterna fått annan typografi, och mobilversionen blivit lite mer lättmanövrerad. Och så har jag en ny rubrik, den heter 'Om'.

Är det något jag har glömt, något som inte funkar eller något som skulle kunna bli bättre?
Hör av dig vetja!

.

Sajten är byggd i Joomla av Keylab i Linköping. Jörgen; tack för att du står ut med mig, mitt evinnerliga pixelräknande och mina önskemål om 'o-webbiga' designlösningar. Och du, det bidde ju inga tunna streck till slut – inte någonstans. Va?! Va?! hjarta

 

En berättelse – en utvald låt.I huvudet på Elvaelvas egna Spotify-lista!Molly Nilsson: When I have no words (2009)  

Follow my blog with Bloglovin

0
0
0
s2smodern