Blogg listad p Bloggtoppen.se
fbinstagrampinteresttwitterlinkedinspotify

 

Sofija Torebo Strindlund – från skånska myllan, men sedan nästan tjugo år tillbaka stockholmare med man, dotter och två utflugna bonusar. Älskar resor och upplevelser (både i det stora och lilla perspektivet), skummande hav och snöklädda berg.

Drivs av nyfikenheten att hela tiden vilja lära mig nya saker och börjar nästan alltid med att tänka ”vad händer om vi istället gör precis tvärs om”. Om jag skulle jobba med något annat än vad jag gör idag, så skulle jag antingen vilja vara researcher, dokumentärfotograf, flavorist, dirigent, eller kanske upptäcksresande åt National Geographic på 1930-talet.


Varför en blogg?

Ja, det kan man ju undra. Men, mitt huvud hade så himla mycket av berättelser, bilder och texter som jag på något sätt ville få arkiverade. Och när jag så köpte min allra första iPhone bestämde jag mig helt enkelt för att ställa in systemkameran i skåpet för gott, och istället fokusera på att försöka lära mig så mycket det bara gick om att plåta med telefonen.

Och så bröt jag ryggen och insåg att jag behövde någonting att skingra tankarna med. Då blev det en blogg – med berättelser från mitt huvud och bilder från min telefon. Varför ’Elvaelva’ då? Ja, det är kanske lite töntigt, men det är då jag fyller år.


Annars då?

Jag driver sedan drygt tio år tillbaka företaget Elvaelva AB, där jag jobbar med strategisk kommunikation, koncept & idé. Och, vad menas med det då? För min del handlar det om att tydliggöra, utveckla och ibland även hjälpa till att förändra företag och deras tjänster. Det kan vara allt från strategi och affärsutveckling, rådgivning och varumärkeshantering som sedan konkret kan mynna ut i tex. visuell kommunikation, webbplatser och olika tekniska lösningar, events, skräddarsydda resor, workshops & föreläsningar.


Lite skryt:

Jag har fått äran att vara med i två böcker. Den första boken heter Cabin Porn och där har jag med några bilder från Kolarbyn i Västmanland och Whitepod i Schweiz, och den andra är en finfin bok om Trosa där några av mina recept finns med.

Jag lyckades som förste svensk någonsin vinna både guld, silver, brons och ett gäng hedersomnämnanden i den internationella fototävlingen IPPA 2014. Jag har varit nominerad några gånger i stora Matbloggspriset; två gånger i kategorin ’Folkets val’ och en gång i den (för mig) extra hedervärda kategorin 'Bästa foto'.

Jag vann den internationella recept- och matlagningstävlingen Cono Sur Blogger Competition 2015 och fick som pris åka på en fantastisk resa till Chile.

Jag har fått äran att föreläsa om mobilfotografering hos Apple i några av deras Apple Stores, hållit workshops för både företag och privatpersoner, och några av mina bilder hänger på restaurang Astrids Kök i Södra Ängby.

Jag har knåpat ihop över 300 Starka Armband som har skickats vidare och gjort nytta, och hjälpt FK Bromma F06 att bli först i världen med att ta fram riktiga samlarkort på kvinnliga fotbollsspelare. 

Och så är jag extra glad över att jag från och med i fjol arrangerar inspirationsresor till Podere Genova i Italien.  

 

Foto:

Alla bilder här på bloggen är plåtade med min iPhone (för tillfället en 7Plus).

 
Favoritcitat:

ordsprak

(Mark Twain)

 

Kontakt:

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Stolt medlem av:

BlankSpotProjectkiva logoIOS logoNORDICTB

 

 
0
0
0
s2smodern