fbinstagrampinteresttwitterlinkedinspotify

IMG_8704

IMG_8697

IMG_8701

IMG_8694

IMG_8658

IMG_8677

IMG_8725

IMG_8713

IMG_8673

IMG_8724

IMG_8688

IMG_8313

IMG_8715

IMG_8650

IMG_8654

Onsdag 7 november 2012

Orange, grönt, mönstrat, broderat – och så lite naket på det.

Ibland liksom bara vet man alldeles på direkten. Första gången jag träffade Johanna var faktiskt bara för någon månad sen, men det känns ändå som om vi har känt varandra precis hur länge som helst. Det är som om vi är fullständigt synkade långt där inne i hjärna och hjärta, men utåt sett är vi nästan våra diametrala motsatser.

Johanna säger vad hon tycker och det är hon som märks så fort hon kliver in i rummet. Hon har världens kiolaste färg på läppstift, är befriande impulsiv och lite härligt galen. Jag är oftast en smula tvärs om. Lite för mesig emellanåt, och kanske inte världsbäst på att ta plats när jag väl skulle behöva. Och det är kanske just därför vi träffades? För att kunna puffa lite försiktigt på varandra, i den riktning som stunden skulle kräva.

När jag klev in i hennes lägenhet för första gången bara häpnade jag. På något konstigt sätt visste jag redan ungefär hur där skulle se ut, men ändå var det så mycket mer. Färger, mönster och material i ett fullständigt virrvarr, men ändå med en otroligt tydlig röd tråd genom allting. Sen var det ju Bosse och Lasse också, den ena lite mer hårlös än den andra. Vilka gossar!

musik The black keys: Psychotic girl (2008)

 
 
 
 
 
0
0
0
s2smodern
Inredning
  Onsdag 31 januari 2018

En blandning av Italien, Kenya, Danmark och Sverige.

För snart tjugo år sedan flyttade vi in i vårt hus. Det första vi bestämde oss för att göra, var just att renovera badrum och toalett på ovanvåningen. Men, så kom livet emellan, och det var ju ändå inte så himla fult eller illa när allt kom omkring. Däremot var det nånting som skavde – det hela var faktiskt ordentligt opraktisk...
Inredning
  Torsdag 2 april 2014

Hej och välkommen.

Det är konstigt ibland, vad saker flätas ihop. För en herrans massa år sedan när jag bläddrade i ett nummer av Elle Interiör (som tidningen hette då), stannade mitt öga vid ett alldeles speciellt reportage. Det var någonting med bilderna – och stylingen. Allt liksom kändes 'rätt'. Inte så där tillrättalagt och piffat, utan äkta. Som att tingen fanns där de skulle vara, på något märkligt sätt.
Inredning
    Onsdag 21 augusti 2013

"Och det är som jag såge en gavel stå vit, och ett fönster stå öppet däri, som piano det löd och en munter bit av en visa med fin melodi."

Vi tar bilen norrut, lämnar huvudstaden bakom oss och vindlar slingriga skogsvägar ut mot havet. Efter en kort tur med bilfärjan når vi Yxlan och Barrebo. Längst där ute på stenhällen ligger så huset, med ryggen vänd åt tallar och blåbärsris och verandan blickandes ut mot branta klippor, brygga och den lilla sandstranden. 
Inredning
Onsdag 7 november 2012

Orange, grönt, mönstrat, broderat – och så lite naket på det.

Ibland liksom bara vet man alldeles på direkten. Första gången jag träffade Johanna var faktiskt bara för någon månad sen, men det känns ändå som om vi har känt varandra precis hur länge som helst. Det är som om vi är fullständigt synkade långt där inne i hjärna och hjärta, men utåt sett är vi nästan våra diametrala motsatser.
Inredning
Söndag 23 september 2012

En småstadsidyll bara tjugo minuter från huvudstadens puls.

I ett rödmålat trähus från tidigt 20-tal, bor en liten familj med kreativa själar. Här blandas stilsäkert råa material med ärggrönmålat trä, gamla industrimöbler med udda och finstämda detaljer.
Inredning
Onsdag 4 maj 2012

En bit av Italien, mitt i Helsingborg.

I ett litet tegelhus från sekelskiftet bor en av mina allra äldsta vänner med sin familj. Det var hon som introducerade mig till torta della nonna, grillad mozarella och pizza med tonfisk. Canei och cantucci när det begav sig, vindruvsglass, nyfriterad coccoli och hur en riktigt pasta arrabiata ska smaka.
Inredning
Onsdag 4 april 2012

Ett av de allra vackraste vita hem jag vet.

I en av de drygt femhundra vita funkislådorna i förorten, bor en familj om fyra. Här samsas underbara vita stilleben med fantasifulla och inspirerande DIY-projekt, grafik och origamivikt papper.
Inredning
Lördag 10 mars 2012

Fnurror på tråden.

I väntan på en flott Castiglioni-lampa får det bli ett Do-It-Yourself-projekt. Bunta ihop en eller flera ljusslingor (beroende på hur stor pendel du vill skapa). Här har vi använt en slinga i svart gummi köpt på Granit för några hundralappar (liknande finns även på tex. Lagerhaus).
Inredning
Lördag 24 december 2011

Stämningsfullt på Gyllenkroks allé.

Med önskan om en riktigt fin jul.Och, glöm nu inte grönkålen.
Inredning
Måndag 17 oktober 2011

Rum för en Anna.

Här serveras pärlplattepannkakor, sammetspraliner och luftkaffevatten i det vita tältet. Väskor packas, halsband provas. Riddarna runt det runda bordet tränar stridsteknik med Momiji i dockhusmiljö och bokstäver blir till poetiska ord så som M-a-p-u-t-o och S-u-r-a-b-a-j-a precis innan läggdags.
Inredning
Söndag 21 augusti 2011

Lite bredare, lite tjockare, och alldeles underbar!

Tänk vad lite modifiering i proportionerna kan göra stor skillnad. Den klassiska solstolen; den som andas 20-tal, brittisk badort, randiga tyger och halvt ihjälklämda fingrar. Just den stolen har nu fått ett syskon. Helt plötsligt rymmer den två nykära turturduvor, en liten människa på tvären, eller en livsnjutare med plats för svängrum.
Inredning
  Söndag 24 juli 2011

Ett klorofyllmättat John Bauer-landskap har flyttat in i duschen.

Tallar, mossa och sten som bär spår av inlandsisen. En högupplöst bild, ett glasmästeri som gör utskrifter på tunn genomskinlig film och laminerar dem mellan två glasskivor (här anlitades Bröderna Anderssons Glasmästeri) och sist – men inte minst – hantverkare som gör en snygg och säker konstruktion för montering av glasskivan. För tungt blir det.
Inredning

Fredag 22 maj 2011

Stilleben från ett hem med sommarkänsla nära Stadsparken.

 Alice Babs & Nisse Linds Hot-Trio: Dedicated to You (någon gång på 40-talet)