fbinstagrampinteresttwitterlinkedinspotify

IMG 7554

IMG 7618

IMG 7621

IMG 7558

IMG 7578

IMG 7637

IMG 7581

IMG 7583

IMG 7604

IMG 7587

IMG 7607

IMG 7608

IMG 7611

IMG 7620

IMG 7619

IMG 7632

IMG 7628

IMG 7635

IMG 7629

IMG 7598

IMG 7588

IMG 7625

IMG 7600

IMG 7638

IMG 7589

IMG 7601

IMG 7570

Lördag 2 maj 2014

Espléndido version 2.0.

För fyra år sedan skrev jag mina första inlägg till den här bloggen. Jag satt alena i ett rum på just det här hotellet, med fönstret vidöppet, hörde vågorna rulla in mot stranden och skrev det här.

Jag var här för att jag kände att någonting var fel. Jag hade äntligen fått gjort min första ryggoperation och tyckte att det inte riktigt stämde. Läkarna sa att allt var som det skulle, min omgivning tyckte att jag antingen tränade för mycket, eller vilade för lite. Jag tyckte själv att jag vilade för mycket, och att jag kunde röra mig för lite. Det kändes liksom fel.

Så, jag bestämde mig för att checka ut hemifrån, boka några nätter på det här stället för att bara träna, sova, äta och vila. Och sedan se vad som hände, när ingenting annat kunde 'distrahera' längs vägen. Mannen min tyckte det var en utomordentligt korkad idé. "– Så, vad ska du göra om du är själv och inser att det är något som gått käpp rätt åt helvete då? Va?!", fäktade mannen.  Och ja, det hade han såklart helt rätt i, men så tänkte ju inte jag – då. Jag kommer ihåg att på andra dagen vaknade jag av att jag inte kände kroppen från magen och neråt. Jag låg där i sängen och försökte förgäves få benen att på något sätt flytta sig. Men, det hände – ingenting.

Jag kommer också ihåg att just då ringde mannen, och undrade hur allt var. Och jag, jag kvittrade på och sa att allt var sååååå bra, och att jag låg i sängen och precis tänkte gå upp och äta frukost. Och sen lade jag på. Stirrade upp i taket och undrade hur faen jag skulle reda ut det här. Så jag ringde receptionen, och de fick komma och lyfta upp mig. Just snyggt. Nåja, det visade ju sig att det verkligen var någonting som var fel, så jag hade ju rätt – iallafall i det. Men, det är också en helt annan historia.

Nu är jag här igen. Denna gången med den lilla familjen, i ett rum som inte bara har fönster utan även dörrar och altan ut mot havet. Det är fortfarande en operation kvar, som måste göras. Men, jag kan iallafall någonstans se ett slut på den här eländigt tradiga resan. 

Och, det är fortfarande ett väldigt, väldigt trevligt hotell. Port de Sóller är en fantastisk liten by vid havet, skoaffären uppe i Sóller är lika rolig att kika in i, de gamla tågen som trafikerar gatan är lika charmigt skramliga, den friterade bläckfisken lika frasigt god, det lokala vita vinet lika krispigt, hotellets terassering lika maffig och solnedgångarna lika bedövande vackra som jag kom ihåg att de var.

Vi kommer tillbaka igen – det har vi lovat oss. 

 

musik spotify v2 Chris Montez: The more I see You (1966) 

 
 
 
 
 
 
0
0
0
s2smodern
Spanien
  Måndag 6 mars 2017

Några dagar i Gaudís fotspår.

När dottern fyllde tio i höstas, fick hon önska sig en resa som present. Att valet föll på Barcelona var dock inte helt oväntat. Här bor sedan några år tillbaka hennes äldste brorsa och att få tillbringa en långhelg med honom och hans flickvän skulle liksom slå det mesta.
Spanien
Lördag 2 maj 2014

Espléndido version 2.0.

För fyra år sedan skrev jag mina första inlägg till den här bloggen. Jag satt alena i ett rum på just det här hotellet, med fönstret vidöppet, hörde vågorna rulla in mot stranden och skrev det här.
Spanien
Måndag 21 juli 2014

Det där oändliga blå.

Nästan varje morgon packade vi bilen och for iväg. Färden gick norrut, österut och någon gång rakt söderut. Förbi slätter, väderkvarnar, kullar, slingrande stengärdsgårdar, branta stup och skuggande pinjeträd. Mot nya platser, vyer, vågor, parasoll, stränder och små tavernor. Men alltid, alltid med detta oändligt blåa hav framför oss.
Spanien
Fredag 18 juli 2014

Ariañy, Illes Balears.

Vi skulle ju inte alls åka till Mallorca, var det tänkt. Men hur mycket vi än försökte hitta "det där" huset att hyra i Italien, så gick vi bet. Vi ville bo i en liten by nära havet, ha en egen trädgård med en pool och ett hus som kändes snällt och var tillräckligt stort för att kunna bjuda in vänner. Som av en slump sökte jag lite håglöst på Mallorca istället. Och fann Rae's hus – och då var det liksom inte mycket mer att fundera över.
Spanien
Tisdag 26 april 2011

Espléndido; lysande, briljant, fantastiskt, strålande.

Det är precis så underbart som namnet antyder. Efter 40 minuters bilfärd norrut från Palma flygplats, upp i bergen, kommer man till den förhållandevis lilla fiskebyn Puerto de Sóller. Byn är väl mest känd för de pittoreska små tågen Ferrocarril de Sóller från 1913 som fortfarande trafikerar den 5 km korta sträckan mellan Puerto de Sóller och Sóller (på hela 30 minuter), men annars är det strandpromenaden och bergskedjan Tramuntana som vilar som fond i bakgrunden som gör miljön, och så denna bedövande mängd med apelsinlundar överallt.