fbinstagrampinteresttwitterlinkedinspotify
  • Hem
  • Mat & Dryck
  • Dryck
Det finns inga artiklar i denna kategori. Om det finns underkategorier på den här sidan kan de innehålla artiklar.
Dryck
Söndag 12 februari 2017

En syrlig drink från andra sidan jordklotet.

Det finns hur många varianter (och skrönor) som helst kring drinken 'Pisco Sour'. En säger att den är från Peru, en annan att den är från Chile. En menar att den ska vara med lime och en annan att den ska vara med citron. En hojtar om äggvita – och en låter bli. En kräver krossad is, och en att det ska vara en 'shaken not stirred'-variant.
Dryck
Nyårsafton 2014

Negroni bianco.

Endast några fjuttiga timmar kvar till ett nytt år klampar in och tar över. I år serveras den här godingen till fördrink hemma hos oss, och till det knaprar vi rostade kastanjer med brynt chipotlesmör. 
Dryck
Torsdag 24 juli 2014

Inte en endaste liten ynka grisfest i sikte.

Okej då. Den spanska drycken Sangria kanske inte har det mest klädsamma av rykte. Åtminstone på 80-talet (ja, så gammal är alltså jag...), förknippades den väl mest med "lätt lulliga" charterarrangerade grisfester på Mallorca. Men, nu tycker jag vi ändrar på det, för det är en rackarns god drink så här i sommartider.
Dryck
Lördag 19 januari 2013

Är det månne håningen som gör det?

Dawa betyder ungefär medicin på swahili – bara en sån sak. Och med tanke på alla förkylningar, däbbda däsor och rossliga halsar som just nu omsluter oss i vinterkylan, kanske detta kan vara lite lindring. Massor av nyttiga c-vitaminer och en rejäl känga mot bacillerna. Första gången jag drack Dawa var på det här fantastiska stället. Och det är sant, det är håningen som gör det.
Dryck
Fredag 3 augusti 2012

Att det var så löjligt enkelt.

För mig är iskaffe semesterkänsla. Att sitta på en strand i sommarvärmen, och sörpla kallt kaffe med skramlande isbitar. Många är de gånger jag hängt över café- och bardiskar för att tjyvkika på ingredienser och proportioner men aldrig har jag liksom lyckats få till det så där riktigt bra när jag väl har kommit hem. Förrän nu. Nu kan jag således stolt meddela att problemet är löst, och det smakar precis som jag kommer ihåg att det ska smaka. Så, varsågoda: Mitt enklaste och godaste recept på iskaffet.
Dryck
Tisdag 24 juli 2012

Och så kom den där solen då, änteligen.

Inte för stark, inte för söt – däremot ljuvligt god. Aperol började tillverkas år 1919 i norra Italien som en aperitif med smak av blodapelsin, örter och lite bittert. Men så en dag på femtiotalet, på en av barerna vid Gardasjöns glaciärturkosa vatten, bland välpolerade Riva-båtar och eleganta semesterfirare med sköldpaddsskalsfärgade Persol på näsan, uppfanns så den här sofistikerade varianten av sommardrink.
Dryck
Valborgsmåndag 30 april 2012

Bästa hälsa-våren-välkommen-drinken.

Kolpjådden tar i för kung och fosterland där uppe i trädtopparna, solen värmer bleka vinterkinder och ljuset har äntligen hittat tillbaka. Fira maj månads ankomst med en riktigt vårlig rabarbermojito. Vill du inte dricka rom går det alldeles utmärkt att göra en alkoholfri variant med bubblig fläderdryck eller varför inte lite klassisk sockerdricka.
Dryck
Fredag 24 februari 2012

Värme till frostnupna vuxenkinder.

Svettiga underställ, blöta sockar, skoskav, nariga läppar, frusna fingrar och ömmande lårmuskler. Sportlovsfirande eller ej, här är ett trevligt förslag på värmande dryck efter en dag i friska luften – med eller utan After Ski. Sweeeet hooooome Alabaaaaama.
Dryck
Fredag 28 oktober 2011

Ruskiga höstkvällar med regnet piskande runt knuten kräver sin dryck – och sitt tilltugg.

Dags att damma av den gamla flaskan med Drambuie som står och skräpar längst in i skåpet. Helt plötsligt kan denna något sliskiga åttiotalslikör väckas till liv igen med hjälp av lite värme, äpple, kanel och svartpeppar. 
Dryck
Fredag 5 augusti 2011

En mäktig smak av både nordafrika och Sicilien.

Avocado, mandel, råsocker, mjölk och is. Första gången jag drack det här, var på den lilla strandbaren Costa del Sol på västra sidan av Sicilien. Bara namnet på drinken lät alldeles för galet för att jag skulle kunna låta bli att prova. För, hur i hela fridens skulle en milkshake med avocado kunna vara god?! Ja, det var väl inte helt oväntat förstås; det var fantastiskt gott. Och mäktigt.