Torsdag 24 juli 2014
Inte en endaste liten ynka grisfest i sikte.
Okej då. Den spanska drycken Sangria kanske inte har det mest klädsamma av rykte. Åtminstone på 80-talet (ja, så gammal är alltså jag...), förknippades den väl mest med "lätt lulliga" charterarrangerade grisfester på Mallorca. Men, nu tycker jag vi ändrar på det, för det är en rackarns god drink så här i sommartider.
Den här varianten är inte så tung och söt som den traditionellt kanske brukar vara (då den oftast också innehåller någon form av mörk sprit) – och inte heller lika alkoholstinn.
Det här behöver du:
1 flaska (inte allt för dyrt, och inte allt för surt...) rött vin
1 flaska Sprite (eller annan lime-citron läskeblask)
olika sorters frukt (här har jag använt apelsin, citron, lime, körsbär, persika och trädgårdens egna mullbär)
några myntablad
1-2 kanelstänger
massor av isbitar
Så här gör du:
Skölj och skär frukten i bitar. Lägg ner frukt och myntablad i karaffen tillsammans med kanelstängerna. Fyll på med läskeblask och vin (lika delar av varje) och toppa med en rejäl näve isbitar. Rör om och servera på studs. Ät till det några salta nötter eller tunna chips, så transporteras du i ett huj direkt till medelhavets hav, sol och brännheta sand.
Madonna: Holiday (1983)