Nyårsafton 2014
Negroni bianco.
Endast några fjuttiga timmar kvar till ett nytt år klampar in och tar över. I år serveras den här godingen till fördrink hemma hos oss, och till det knaprar vi rostade kastanjer med brynt chipotlesmör.
Första gången jag smuttade på en Negroni bianco var på det här stället vid Gardasjön. Jag försökte se lika svalt elegant ut som de övriga gästerna på hotellet men det gick 'sådär' måste jag väl tillägga. Fast drinken var fantastiskt! Den är då rakt inte söt, snarare både stingslig, stark och en smula bitter. Gillar du en Dry Martini kommer du att älska den, och har du ännu inte riktigt insett storheten i en sådan – då är detta som en bra introduktion.Namnet då? Negroni är en italiensk cocktail på gin, röd vermouth och Campari. Det här är då en vit (bianco) variant av den – så enkelt var det med det.
Det här behöver du:
1 del gin
1 del torr vermouth
1 del Cocchi Americano (örtkryddat vitt starkvin)
skal från en apelsin (välj gärna ekologisk, så slipper du få i dig onödiga gifter)
Så här gör du:
Fyll ett glas med is. Häll i gin, vermouth och cocchi. Blanda runt ordentligt. Hyvla en bit skal från apelsinen och släpp ner i glaset. Låt blandningen stå till sig en liten stund. Drick långsamt.
powered by social2s