Fredag 28 oktober 2011
Ruskiga höstkvällar med regnet piskande runt knuten kräver sin dryck – och sitt tilltugg.
Dags att damma av den gamla flaskan med Drambuie som står och skräpar längst in i skåpet. Helt plötsligt kan denna något sliskiga åttiotalslikör väckas till liv igen med hjälp av lite värme, äpple, kanel och svartpeppar.
Det här behövs till en äppelbuie:
1 del Drambuie whiskylikör
2 delar äppelmust av godaste sort
1 bit kanelstång
Värm äppelmust och kanelstång i en kastrull på spisen. Häll likör i ett glas (som tål värme) och häll sedan över must och kanel. Rör om.
Till detta passar en skål med pepparpopcorn alldeles som perfekt:
Poppa dina popcorn som vanligt, smält lite smör och blanda i. Salta och vrid sedan några rejäla varv med svartpepparkvarnen över (se dock till att du har kvarnen inställd på allra finaste malningen, det blir inte lika gott grovmalet – jag lovar).
Ha en riktigt härlig helg på er!