Onsdag 29 februari 2012
Hurtigbullefrulle?
Fluffiga pannkakor med mycket nyttigheter och lite mjöl. Skippa havregrynsgröten och sätt tänderna i härliga tjockpannkakor med smak av kokos.
Blanda smeten på kvällen och låt den vila i kylskåpet tills morgonen därpå, så blir pannkakorna som allra godast. Vill du ersätta vetemjölet med ett glutenfritt alternativ går det hur bra som helst, välj då bara att använda lite mindre av den mjölmixen eftersom den har en förmåga att absorbera mer vätska (och öka gärna på lite med bakpulvret).
Det här behöver du till ca. 4 portioner:
5 dl havregryn
2 rågade tsk bakpulver
7 1/2 dl mjölk
4 ägg
1 rågad dl vetemjöl
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
kokosolja (eller smör) att steka i
Tips på tillbehör:
Nutella och mascarpone (forza Italia)
Lönnsirap, apelsin och florsocker (the american way)
Lemoncurd och grädde (aussi version)
Så här gör du:
Blanda havregryn, bakpulver och mjölk i en stor skål. Låt stå en stund så havregrynen drar åt sig vätskan. Vispa ihop äggen och häll i skålen. Blanda i mjöl, salt och vaniljpulver.
Låt smeten stå och vila länge, gärna över natten (annars minst en timme). Stek små pannkakor i kokosolja (eller smör om du hellre föredrar det), på ganska hög värme. Se till att de blir genomgräddade bara – så slipper du en konsistens som påminner om havregrynsgröt i mitten...
Hall & Oats: Maneater (1984)