Söndag 10 juli 2011
Ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så här.
Några få ynka råvaror – maximal utdelning med smak. Ett perfekt litet tilltugg till sommarmaten, antingen som egen liten förrätt eller som tillbehör till något annat.
Ingredienser:
1 mozzarellaknyte (leta gärna upp riktig buffelmozzarella, den är både krämigare i konsistens och har fylligare smak)
några röda chilifrukter
saften av 1/2 citron
olivolja
salt & peppar
Börja med att grilla chilin. Sätt stekpannan på högsta värme och lägg i pepparfrukterna (obs! häll inte i någon olja i pannan, den ska vara snustorr). Vill du vara säker på att slippa explosion, se till att du gör några hål med en kniv innan du lägger ner dem. Vänd chilin några gånger i pannan. När den är svartbränd runt om är den färdig – det tar ca. 5-10 minuter. Låt dem svalna en aning. Skala dem sedan under rinnande vatten. Ta bort kärnhuset och alla fröerna, och dela i långa strimlor. Ett litet tips i all välmening: glöm inte att tvätta händerna ordentligt nu... du vill absolut inte klia dig i ögonen – eller på något annat ömtåligt ställe – efter det där. Jag lovar.
Bryt mozzarellan i bitar och lägg på ett fat. Lägg på strimlorna med chili. Pressa över citronsaft och ringla på olivolja. Salta och peppra. Färdigt!