Söndag 31 maj 2015
Inte så himla märkvärdigt – men gott.
Banka ut en bit kött, strössla på massor av gott, rulla ihop, skär i bitar – ät. Det här är det perfekta lilla tilltugget innan maten ska serveras, eller som en del av försommarens buffédukningar, eller helt enkelt bara som en egen liten måltid när andan faller på.
Nu får vi allt hålla tummarna att sommaren snart dyker upp, för hua vad vi längtar!
recept: sofija torebo strindlund
Det här behöver du (räcker till 25 små rullar):
2oo gr kalvfilé
en näve pinjenötter
en bit parmesanost
en rejäl matsked små kapris
en näve basilikablad
zest från en citron
olivolja
flingsalt & peppar
Tillbehör:
plastpåse
tjockbottnad kastrull (eller nåt annat du vill slåss med)
Så här gör du:
Rosta pinjenötterna i torr panna tills de börjar få lite färg och dofta ljuvligt. Häll över på ett fat för att svalna.
Lägg kalvfilén i en plastpåse. Hämta en rejäl kastrull (eller något annat tungt och med platt botten) och banka till den där köttbiten rejält – så den blir så tunn det bara går.
Ta ut köttbiten försiktigt ur plastpåsen och lägg ut på en skärbräda. Strössla över kapris, pinjenötter, basilikablad och hyvlad parmesan. Ringla över olivolja, salta och peppra och riv till sist över citronzest.
Rulla försiktigt ihop köttbiten (långsida till långsida) och skär sedan i lite drygt centimetertjocka skivor. Ät och njut (vill du inte äta rullarna på direkten, går det bra att förvara dem i kylen några timmar).
Att dricka till: Ett glas välkylt chardonnay (tex. den här från Chile) sitter som en smäck!
Joni Mitchell: Both sides now (2000)