Torsdag 24 maj 2012
Kokos, lime och egentligen inte så himla mycket mer.
Det här smakar som en blandning av en traditionell kokostopp och en italiensk mandelkaka, där nötterna har fått ge vika för lime. Kokosmjölet gör (förutom att innehålla en massa fibrer) att du slipper den där lite "äggiga" konsistensen som kokostoppar ibland kan få, och limefrukten gör det lite oväntat syrligt. Inte alls pjåkigt om jag får säga det själv.
RECEPT: SOFIJA TOREBO STRINDLUND
Det här behövs till 12-14 bollar:
2 ägg
3 dl kokosflingor
1.5 dl rörsocker (går såklart bra med vanligt strösocker också)
0.5 dl kokosmjöl (hittas lättast i hälsokostaffären)
1 tsk vaniljpulver
zest från en lime
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en bunke. Vispa runt lite så vita och gula blandas. Häll i övriga ingredienser och blanda ordentligt. Låt smeten stå till sig en liten stund.
Lägg ut bakpapper på en plåt. Rulla smeten till bollar och lägg på plåten. Sätt in i ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Pudra med lite florsocker om du vill göra dig till en smula.
Ät och njut!
Black Sabbath: Changes (1976)